Coração da Ponta do Sol    |

Point of the sun

Vereiste documenten

U dient in het bezit te zijn van e2en visum EN een internationaal paspoort dat nog 6 maanden geldig is na de retourdatum. Visum: Deze kan u bij aankomst op de Kaapverdische eilanden aankopen (+/- € 45) of U kan deze voor afreis aanvragen op bij de Ambassade van Cabo Verde: Avenue Jeanne / Johannalaan 29, 1050 Brussel, tel. 02/643.62.70, fax 02/646.33.85, emb.caboverde@skynet.be Voor verblijven van meer dan 14 nachten dient u ter plaatse zelf een verlenging van uw visum te regelen en de kosten hiervoor te betalen. Deze visumverlenging dient te gebeuren binnen de 14 nachten na uw aankomst op Cabo Verde.

CABO VERDE - DE KAAPVERDISCHE EILANDEN - CAP-VERT

Cabo Verde is een eilandengroep die +/- 400 km ligt ten op zichte van Senegal, in de Atlantische Oceaan. Het bestaat uit 10 verschillende eilanden, waarvan er 9 bewoont zijn. De eilanden zijn vulkanisch, met als hoogtepunt vulkaan Pico( 2’829m ) op het eiland Fogo. De eilanden waren vroeger een Portugese kolonie, en ieder eiland heeft zijn eigen charme en middelen om te leven… Zodat de toeristen een kans krijgen de totaal verschillende eilanden te ontdekken en kunnen onderscheiden.

TAAL

Klimaat

Cabo Verde heeft een tropisch klimaat, met gemiddelde temperaturen van een aangename 25°C. De zee is tussen de 21 en 25°C. Gedurende het hele jaar schijnt de zon en zijn de temperaturen boven de 20°C. 'S Nachts liggen de temperaturen rond de 15-18°C. Een jaar op Cabo Verde is gedeeld in twee seizoenen. Het regenseizoen(van augustus tot oktober) en het droge seizoen(van December tot Juli). Tijdens het 'regenseizoen', valt er zelf in deze periode niet zoveel regen en sommige jaren zelf helemaal niet.

Religie

De Kaapverdianen zijn zéér Katholieke mensen.

Gezondheid

Er zijn géén vaccinaties vereist en er zijn geen risico’s verbonden, doch raden wij de toeristen aan, om géén water van de kraan te drinken, hoewel het geen kwaad kan.

Feesten

Santiago : Mei : Festival in Gamboa
São Vincenté : Februari : Carnaval in Mindelo
Augustus : Festival in Baia das Gatas.
Santo Antão : 2 September
Porto Novo: 24 September
Ponta do Sol 13 Juni : Paul

GELD WISSELEN / KREDIETKAART

De Kaapverdische Escudos kan je niet wisselen in Europa, 100$00 = +/- 1 €. In Sal, São Vincenté en Santiago kan je wisselen met een Visa-kaart.

Stopcontacten

230 Volt, conventionele stopcontacten zijn bruikbaar.

Bevolking

De Kaapverdianen zijn zeer attent en gastvrij.

Ambassade van Kaapverdië ( Cabo Verde )

Avenue Jeanne, 29
1050 Brussel – België
Tel. : 02/643.62.70

Ambassade du Royaume de Belgique à DAKAR

Avenue des Jambaars
B.P. 524 Dakar – Sénégal
Tel. : 221 / 33.889.43.90

Foto's

Contact

Info

This function is currently unavailable. Please send your request to hildevangelder@gmail.com -->